Πρασόπιτα Πίτες

Πρασόπιτα

Υλικά για τη συνταγή:

  • Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
  • 1 Κιλό πράσσα
  • 300 Γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 3 Αυγά
  • 200 Γραμμ. βούτυρο

Εκτέλεση Συνταγής:

Ψιλοτρίβετε τα πράσα και με­τά τα συνθλίβετε, ώσπου να γίνουν μάζα.

Προσθέτετε τριμμένη φέτα και χτυπημένα αυγά. Απλώνετε στο ταψί τα 2 φύλλα και βάζετε το 1/3 της γέμισης.

Στη συνέχεια απλώνετε 1 φύλλο, ρίχνετε άλλο 1/3 της γέμισης, συνεχίζετε με άλλο 1 φύλλο και το υπόλοιπο της γέμισης. Πάνω βάζετε 2 φύλλα.

Ψήνετε για 40 λεπτά.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας