Λαχανόπιτα Πίτες

Λαχανόπιτα

Υλικά για τη συνταγή:

  • Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
  • 2 Κιλά λάχανα (Λάπατα, μάραθο, κρεμμυδάκια φρέσκα και άλλα χόρτα του βουνού)
  • 300 Γραμμ. φέτα τριμμένη
  • 5 Αυγά
  • 150 Γραμμ. βούτυρο
  • 300 γραμμ. αλεύρι καλαμποκίσιο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής:

Σε μια λεκάνη ψιλοκόβετε όλα τα χορταρικά. Τα αλατί­ζετε και τα τρίβετε μέχρι να μαραθούν.

Τα στραγγίζετε και προσθέτετε το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι. Όλα μαζί τα ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.

Στο σημείο αυτό αποσυσκευάζετε τα 6 φυλλα. Σ' ένα ταψί, το οποίο προηγουμένως έχετε αλείψει με βούτυρο, βάζετε 3 φύλ­λα.

Στρώνετε πάνω τους τη μισή γέμιση. Βάζετε πάλι 1 φύλλο. Από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση. Τα σκε­πάζετε με 2 φύλλα και αλείφετε την επιφάνεια με βού­τυρο.

Ψήνετε την πίττα σε μέτριο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου.

Ενημερωθείτε για τις Παραδοσιακές Ζαγορίσιες Πίτες Χαβέλας Παραδοσιακή Ζαγορίσια Πίτα Χαβέλας