Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Πίτες
Υλικά για τη συνταγή:
- 1 πακέτο Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο 750gr
- 1,5 kg Κολοκύθα κόκκινη
- 400 gr Σιμιγδάλι
- 450 gr Σταφίδα
- 300 gr Ζάχαρη
- Κανέλα
- Λάδι
- Αλάτι
- Καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση Συνταγής:
Καθαρίζετε και τρίβετε από το προηγούμενο βράδυ την κολοκύθα. Την αλατίζετε και την αφήνετε στραγγίσει σε τρυπητό.
Την επόμενη μέρα την στύβετε καλά κ προσθέτετε ένα - ένα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε πολύ καλά όλη τη γέμιση.
Λαδώνετε το ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα, αδειάζετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα. Διπλώνετε τις άκρες γύρω γύρω και χαράζετε την πίτα.
Ραντίζετε την πίτα με νερό και λάδι και την βάζετε στον φούρνο.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο. Αφού την βγάλετε την αφήνετε να κρυώσει και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.