Λαχανόπιτα Πίτες
Υλικά για τη συνταγή:
- Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
- 2 Κιλά λάχανα (Λάπατα, μάραθο, κρεμμυδάκια φρέσκα και άλλα χόρτα του βουνού)
- 300 Γραμμ. φέτα τριμμένη
- 5 Αυγά
- 150 Γραμμ. βούτυρο
- 300 γραμμ. αλεύρι καλαμποκίσιο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε μια λεκάνη ψιλοκόβετε όλα τα χορταρικά. Τα αλατίζετε και τα τρίβετε μέχρι να μαραθούν.
Τα στραγγίζετε και προσθέτετε το καλαμποκάλευρο, τα αυγά, το τυρί, το βούτυρο και το πιπέρι. Όλα μαζί τα ανακατεύετε καλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Στο σημείο αυτό αποσυσκευάζετε τα 6 φυλλα. Σ' ένα ταψί, το οποίο προηγουμένως έχετε αλείψει με βούτυρο, βάζετε 3 φύλλα.
Στρώνετε πάνω τους τη μισή γέμιση. Βάζετε πάλι 1 φύλλο. Από πάνω στρώνετε την υπόλοιπη γέμιση. Τα σκεπάζετε με 2 φύλλα και αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο.
Ψήνετε την πίττα σε μέτριο φούρνο, για 45 λεπτά περίπου.