Κολοκυθόπιτα Πίτες
Υλικά για τη συνταγή:
- Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
- 2 Κιλά κολοκύθια
- 2 Κρεμμύδια μεγάλα
- Άνηθο και μαϊντανό (1/2 φλιτζ. τσαγ.)
- 1/2 Κιλό φέτα
- 1/2 Ποτήρι νερού γάλα
- 1 Φλιτζ. τσαγ. λάδι
- 1 Κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
- 5 Αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Παίρνετε τα κολοκύθια και τα περνάτε στον τρίφτη. Συνεχίζετε με τα κρεμμύδια. Τα βάζετε στην κατσαρόλα με το λάδι και το βούτυρο και τα τσιγαρίζετε, χωρίς όμως να ροδίσουν.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ρίχνετε μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένα έξω από τη φωτιά. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τρίβετε τη φέτα, προσθέτετε αυγά και γάλα και τα ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κολοκύθι και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα.
Απλώνετε 3 φύλλα στο ταψί. Απλώνετε τη μισή γέμιση, στρώνετε ένα φύλλο, απλώνετε την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζετε με τα άλλα 2 φύλλα.
Ψήνετε στους 250 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.