Μανιταρόπιτα Πίτες
Υλικά για τη συνταγή:
- Παραδοσιακό Ζαγορίσιο Φύλλο (6 φύλλα)
- 1000γρ Μανιτάρια
- 3 Μεγάλα κρεμμύδια
- 2 Πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
- 200γρ Φέτα τυρί
- 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Άνηθο φρέσκο
- Ρίγανη
- Δυόσμο
- 2 Αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση Συνταγής:
Κόβουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια σε κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα μπαχαρικά και αφήνουμε την σάλτσα να δέσει για 10-25 λεπτά περίπου.
Κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
Βγάζουμε απο τη συσκευασία 6 φύλλα. Τα 2 φύλλα τα ψήνουμε στο φούρνο, στρώνουμε τα άλλα 3 φύλλα απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, τρίβουμε τα ψημένα φύλλα και τα σκεπάζουμε με το 1 φύλλο, κλείνουμε καλά τις άκρες κάνοντας τρυπίτσες με ενα πιρούνι πάνω στην πίτα. (το 1 φύλλο από πάνω δεν είναι απαραίτητο το κάνουμε για να αποφύγουμε το στέγνωμα των μανιταριών).
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς.