Κοπεγχάγη Γλυκά
Υλικά για τη συνταγή:
- 1 1/2 φλυτζάνι ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1/2 φλυτζανάκι μπράντυ
- 1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι κανελογαρύφαλα σκόνη
- 1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
- 1/2 κιλό αμυγδαλόψυχα ξεφλουδισμένη και αλεσμένη
- 450 γρ. φύλλο κρούστας ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ
- 4 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 φλυτζάνια νερό
- το χυμό από 1/2 λεμόνι
- μερικές φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση Συνταγής:
Χτυπάτε σε μπώλ 1 φλυτζάνι από τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Όταν αφρατέψει ρίχνετε τη ζάχαρη, χτυπάτε το μίγμα μερικά λεπτά και ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά. Ρίχνετε και το μπράντυ.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικεν - πάουντερ και τα κανελογαρύφαλα και ρίχνετε το μίγμα των αυγών και ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Προσθέτετε το σιμιγδάλι και την αμυγδαλόψυχα και ανακατεύετε.
Λιώνετε την υπόλοιπη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ σε τηγανάκι και αλείφετε ένα - ένα τα φύλλα κρούστας καθώς τα στρώνετε σε ταψί. Όταν στρώσετε τα μισά φύλλα, βάζετε στη μέση γέμιση και από πάνω βάζετε τα υπόλοιπα φύλλα.
Χαράζετε ελαφρά το γλυκό και το ψήνετε για 45' στους 220 βαθμούς. Βάζετε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζετε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Το αφήνετε να κρυώσει. Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει.